Aktuellt

21 02 18

Ännu en Lissmac avgradningsmaskin installerad

avgradningsmaskin

Ännu en lyckad leverans och installation av en avgradningsmaskin Lissmac SBM-L, denna gång hos Wexiödisk AB. Genom denna investering ökar Wexiödisk AB effektiviteten i produktionen och höjer kvalitén av sina egenproducerade diskmaskinslösningar. För mer info om våra maskiner vänligen kontakta oss!

20 11 12

Installation av Haeger

Haeger

Under v.44 har Maskinab installerat 2st Haeger maskiner hos vår kund NORDIQ MOTALA AB. 1st PEM4, en pneumatisk press för manuell montering, 1st 824OneTouch Lite, en hydraulisk press och utrustad med 2 skålar vilket gör det möjligt att mata 2 olika typer av fästelement och sedan montera dom i samma detalj. NORDIQ MOTALA AB har tidigare haft Haeger pressar men med dessa nya investeringar så lyfter de effektivitet ENORMT i sin montering av fästelement!

20 08 31

INSTALLATION HOS NOLANS MEKANISKA AB

Nolans

Maskinab har fått äran att leverera en Lissmac dubbelsidig avgradningsmaskin till vårt grannföretag i Alingsås, Nolans Mekaniska AB. Nolans Mekaniska AB är ett bolag med lång tradition som specialister inom plåtbearbetning och tillverkning i små-/mellanstora serier. En extremt yrkesskicklig och erfaren personal tillsammans med en kraftfull maskinpark gör att dom utan problem klarar rejäla utmaningar. Med både laser & stans i sin produktion såg Nolans kraven ifrån kunderna öka på gradning/kantrundning. Därför tog man kontakt med oss på Maskinab. Efter noggranna tester och öppna diskussioner landade beslutet i att SBM-L var den maskin som passade kraven bäst då man hade... Läs hela

20 08 04

Crimpone

Pressning

Vi har nu möjligheten att leverera Crimpone, en maskin för pressning av kopplingar av olika slag. Maskinen tillverkas av vår leverantör Coastone OY som även gör gängmaskiner och kantpressar. Maskinen använder sig av kulskruvsmetod och är helt elektrisk vilket innebär minimalt med underhåll och högsta noggrannhet. Se hela sortimentet på Crimpones hemsida (https://crimpone.com/), tveka heller inte att kontakta oss på Maskinab för mera info och priser!

20 05 28

Nytt i maskinsortimentet

gängmaskiner

Vi vill meddela att vi nu kan leverera gängmaskiner ifrån COASTONE, gängmaskinerna heter TapOne. I sortimentet ingår 2 olika modeller beroende på ert behov i produktionen. Se gärna mer info under fliken ”maskiner” eller kontakta oss på Maskinab för mer utförlig presentation!

20 05 12

Virtuell mässa!

avgradning

I framfarten av corona-virusets spridning i världen så har dom flesta mässor i närtid blivit inställda. Iom. detta har Lissmac gjort det möjligt att besöka vår monter virtuellt som ger er möjligheten att besöka oss när de passar just er. Följ länken för att besöka vår monter och se en del av vår portfölj med avgradningsmaskiner! https://www.lissmac.com/en/metal-processing/virtual-fair/ Har ni några frågor så kontakta oss på Maskinab!

20 01 17

KANTBRYTNING UPP TILL RADIE2

Nytt i sortimentet ifrån Lissmac är den helt nya SMD 335 REE, för enkelsidig gradning och kantbrytning upptill RADIE2. Maskinen är mycket flexibel pga. en transportmatta med mycket bra vidhäftning och vi klarar att köra detaljer ifrån 50x50mm till 1350mm i bredd. Mer information angående maskinen finner ni under fliken maskiner. Ni är alltid välkomna att höra av er till oss på Maskinab för mer information!

19 05 20

Första X-modellen i Sverige!

STAINLESS CONSTRUCTION I LANDSKRONA AB har nyligen installerat kantpress ifrån COASTONE. Valet föll på C12X då man kommer att bocka detaljer med höga sidor och behöver ha högt daylight i maskinen. Modell C12X har daylight 650/800mm. Mer information angående maskinen finner ni under maskinfliken, ni är alltid välkomna att höra av er till oss på Maskinab för mer information!

19 01 03

LISSMAC X2 INSTALLERAT HOS JÅLEK!

Under vecka 51 så installerade vi på Maskinab en SBM-L 1500 och en SBM-XS hos Jålek i Väckelsång. Dom båda maskinerna är utrustade med verktyg för dubbelsidig gradning och kantrundning. Det som skiljer maskinerna åt är detaljstorleken som maskinerna klarar. Ni finner mer info om dom båda maskinerna Lissmac SBM-L och Lissmac SBM-XS under fliken maskiner.

19 01 02

ALPAB Installerar Lissmac

Legotillverkaren Alpab i Brandstorp har valt att utöka sin maskinpark med en Lissmac SBM-L. Maskinen ger Alpab möjlighet för dubbelsidig gradning och kantrundning av laserskurna och stansade detaljer. Alpab har tidigare iår investerat i en Lissmac SBM-B2, maskinen ger möjligheten för dubbelsidig oxidborttagning. Båda maskinerna är sålda och installerade av oss på Maskinab!